ABOUT WINE-vinski večeri v Rožmarinu

DOGODKI

ABOUT WINE-vinski večeri v Rožmarinu

13.04.2024 - 13.04.2024

Rožmarin Rožmarin

ABOUT WINE-vinski večeri v Rožmarinu
No.1: Erdevik & Chichateau 
13. 4. 2024 / 18:00 / Rožmarin

Vino je naša strast in tematika o kateri izjemno radi spregovorimo, raziskujemo vinograde širom sveta, še raje pa izjemna vina z vami degustiramo, jih prepletamo s kulinariko, dobrimi zgodbami in sproščeno atmosfero.  

Vabljeni na PRVI ABOUT WINE (vinski večer v Rožmarinu), ki oznanja začetek naših rednih in zabavnih vinskih druženj!
NA PREMIERNEM dogodku, bomo predstavili 2 izjemno zanimivi vinski hiši, katerih vinogradi se razprostirajo ob vznožju Fruške Gore v Srbiji.


ERDEVIK 
CHICHATEAU

Obe vinski hiši si  s strastjo in predanostjo prizadevata k združevanju tradicije s sodobnim pristopom k vinarstvu in ustvarjanju izjemnih vin iz lastnih surovin.


ZAKAJ DOGODKA NE VELJA ZAMUDITI?

 • Priložnost za druženje: Dogodek bo ponudil priložnost za sproščeno in veselo druženje, izmenjavo mnenj ter izkušenj o vinu med ljubitelji dobrega 🤝
 • Izjemna vinska izkušnja: Priložnost degustiranja odličnih vin vinskih hiš Eredvik in Chichateau, ki združujejo bogato tradicijo s sodobnim pristopom k vinarstvu🍷
 • Ekskluzivni 4-hodni meni: Sestavljen iz skrbno izbranih jedi, ki bodo čudovito usklajene z okusi in značilnostmi predstavljenih vin, kar bo ustvarilo nepozabno gastronomsko doživetje😋
 • Strokovno vodenje: Dogodek bo vodil sommelier skupaj s predstavnikoma vinskih hiš, ki bodo v sproščenem duhu in skozi pogovor udeležencem predstavili zgodovino, značilnosti in posebnosti vsakega vina ter podali nasvete o kombiniranju vina z jedmi 🧐
 • Atmosfera: Rožmarin ponuja prijetno in intimno okolje, kjer se boste lahko sprostili in prebudili svoje brbončice✨

MENI

Carpaccio hobotnice I »sponge« rumenega korenja I aioli črnega česna ingver I grah
***
Ocvrti raviol s šparglji in kutino I espuma kozjega sira I brown butter I špargljev čips
****
Telečiji hrbet (vegi alternativa: vege steak)I ratatouille I peteršiljev jus I paljena smetana

***
Venison loin (vegi alternativa: cvetača iz pečice)I čokolada in tartuf I potato pave I baby korenje I pak choy

VINA

 1. Geronimo 2021
 2. Pink Punk roze 2022
 3. Omnibus Lector 2021
 4. Sauvignon Blejk 2019
 5. Fabula Lagum 2019
 6. Trianon 2018
 7. Grand Trianon 2019
 8. Stiflers Mom 2019
  ____________________________________________

CENA VINSKEGA DOGODKA (8 vin & 4-hodni meni): 59 €

Rezervacije: sebastjan.onic@rozmarin.si

_____________________________________________________________________
SPOZNAJTE VINSKI HIŠI:

Erdevik Estate
https://www.erdevikestate.com/en/

Vinarija Erdevik se nahaja v vasi Erdevik, v zahodnem vznožju Fruške Gore, Srbija. Obdana z blagim fruškogorskim pobočjem, prostranimi ravninami na jugu. Na 140 metrih nadmorske višine je Erdevik s tremi jezeri ena najlepših vasi v Srbiji. Leta 1697 je večji del pokrajine in s tem Erdevik postal del Avstro-Ogrske, pri čemer je pokrajini vladalo italijansko plemstvo iz družine Odescalchi, ki je pomagalo kralju Leopoldu I. pri obrambi mesta Dunaj med otomanskim obleganjem. Kot nagrado za njihov prispevek je Leopold I., cesar Svetega rimskega cesarstva, podaril papežu Inocencu XI. in družini Odescalchi tedanjo provinco Srem (Srbijo) vključno z vasjo Erdevik, pokrito z vinogradi. Od tega trenutka je na grbu Erdevika papeška insignija – papeški ključi nebes.

Ime vasi Erdevik izhaja iz madžarske besede ERDOVEG, kar pomeni gozdnato območje. V Erdeviku so prvo trto zasadili leta 276 v času vladavine rimskega cesarja Proba. V začetku devetnajstega stoletja je imela vas Erdevik številne vinograde, zato je grof Livio Odescalchi zgradil klet in vinotoč. Današnja vinska klet Erdevik je sinergija tradicije in sodobnega pristopa k vinarstvu, kjer se vrhunska vina pridelujejo izključno iz lastnega vinograda na desnem bregu reke Donave.


Chichateau

https://www.vinotekabeograd.com/blog/vinarije_blog/129-chichateau-chateau-na-srpski-nacin

Vinarijo Chichateau so ustvarili štirje prijatelji iz Srbije, Makedonije in Gruzije. Prijatelji so izračunali, koliko vina na leto popijejo in prišli do zaključka, da je najboljše, da ustanovijo lastno vinarijo. Klet so želeli imenovati Chateau Šišatovac, vendar zaradi nestrinjanja vseh članov, so kasneje obe besedi združili v Chichateau, ki na eni strani označuje Šišatovac - majno vasico na obrnokih Fruške gore, namiguje pa tudi na Chateau, kar je francoska beseda za grad. Na tem posestvu jim je uspelo obnoviti vinograd iz leta 1960 in pričeli so pridelovati vino, dobesedno v garaži. Danes iz 3 hektarjev pridelajo približno 18.000 steklenic vina. Prepoznavnost so dosegli tudi z unikatnimi imeni vin in unikatnimi etiketami steklenic.

It's ABOUT TIME for ABOUT WINE!

 

Podobni dogodki

Naslednji dogodek
Prejšnji dogodek

Darilni bon

Podarite doživetje! Nakup darilnega bona je lahko pozitivno sporočilo, navdih in čudovito presenečenje.

* Darilni bon je vnovčljiv vseh enotah Rožmarin Hospitality Group (RESTAVRACIJA ROŽMARIN, LA PIZZERIA,
STEAKHOUSE ROŽMARIN, POPER, HOTEL MARIBOR (namestitev in savna) in SHOPU (nakup olivnega in bučnega
olja, vrhunskih vin, šampanjcev, konjakov, rumov, suhomesnatih izdelkov, kozarcev in še mnogo več!)

Podarite darilni bon
Spoznajte našo zgodbo

Spoznajte
našo zgodbo

Smo razvojno in trajnostno naravnano podjetje s 15 letno tradicijo, ki skozi raznoliko gastronomsko, nastanitveno in kulturno vsebino prinaša trende in storitve na najvišji ravni kakovosti.

Z renovacijo starih propadajočih poslopij smo v središču mesta obudili številne arhitekturne bisere, katerim z revitalizacijo in premišljenimi vsebinami vlivamo novo življenje.

Newsletter

Naročite se na naš Newsletter in ničesar ne boste zamudili.