Narava in šport

Aktivnosti

Narava in šport

Maribor je tudi izjemno športno mesto, znano po smučarskem, pohodniškem in kolesarskem središču Pohorju. S kolesom se lahko napotite tudi na veselja in lokalnih dobrot polno mariborsko vinsko cesto, veslate na reki Dravi, se sprehodite ob njenem nabrežju ali v poletnih mesecih osvežite v kopališču Mariborski otok. Januarja v mestu gostimo smučarsko tekmovanje Zlata lisica, ki pritegne alpske navdušence s celega sveta.

Kolesarjenje

V mestu in okolici se vije nešteto kolesarskih poti tako za ljubitelje ravninskih kot tudi gorskih oziroma kolesarskih poti navkreber. Najbolj priljubljene so poti ob reki Dravi, po Pohorju, po vinorodnih gričih Kozjaka, hkrati pa je odlična začetna točka za kolesarske izlete do Prekmurja ter slovenske ali avstrijske Koroške.

Več info: www.dravabike.si, http://www.bikeparkpohorje.si/si

Kolesarjenje
Smučanje
Smučanje

Mariborsko Pohorje skupaj z Arehom velja za največje zimsko središče v Sloveniji. V njem je na razpolago približno 42 kilometrov smučarskih prog in 20 različnih žičnic. Poleg nočne smuke obiskovalcem ponuja še vrsto drugih zimskih dejavnosti.

Več info: https://www.visitpohorje.si/

Drsanje

Ste ljubitelj športov na ledu? Drsanje je priljubljeno športno razvedrilo za vse generacije, ki poživi vaše telo in v dobri družbi tudi pozitivno vpliva na razpoloženje.

Več info: https://www.sportni-objekti-maribor.si/rekreacija/drsanje/;

Drsanje
Pohodništvo
Pohodništvo

Tudi pohodnikom Maribor z okolico nudi odlične poti in razglede. Raziščite pohorske strmine in pragozd, Lovrenško, Črno in Ribniško šotno barje z jezeri, mogočne slapove Veliki in Mali Šumik ali se odpravite na drugo stran Drave, med barvite vinorodne griče in panoramske poti Kozjaka.

Pohodne poti: https://maribor-pohorje.si/Pohodne-poti0.aspx

Wakeanje

Wake park dooplek je prvi slovenski »full-size wakepark« – športni center za deskanje in smučanje na vodi. Park je v Dupleku, le 10 minut iz Maribora.

Več info: https://www.dooplek.si/

Wakeanje

Darilni bon

Podarite doživetje! Nakup darilnega bona je lahko pozitivno sporočilo, navdih in čudovito presenečenje.

* Darilni bon je vnovčljiv vseh enotah Rožmarin Hospitality Group (RESTAVRACIJA ROŽMARIN, LA PIZZERIA,
STEAKHOUSE ROŽMARIN, POPER, HOTEL MARIBOR (namestitev in savna) in SHOPU (nakup olivnega in bučnega
olja, vrhunskih vin, šampanjcev, konjakov, rumov, suhomesnatih izdelkov, kozarcev in še mnogo več!)

Podarite darilni bon
Spoznajte našo zgodbo

Spoznajte
našo zgodbo

Smo razvojno in trajnostno naravnano podjetje s 15 letno tradicijo, ki skozi raznoliko gastronomsko, nastanitveno in kulturno vsebino prinaša trende in storitve na najvišji ravni kakovosti.

Z renovacijo starih propadajočih poslopij smo v središču mesta obudili številne arhitekturne bisere, katerim z revitalizacijo in premišljenimi vsebinami vlivamo novo življenje.

Newsletter

Naročite se na naš Newsletter in ničesar ne boste zamudili.